Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Begeleiding in Balans - voor een kind met een moeilijk lerend beeld 25 oktober

Inhoud

Dezelfde bijeenkomst wordt 2 keer aangeboden, ook op donderdag 9 februari 2023

Inhoud
Om leerlingen met een moeilijk lerend beeld op een adequate manier te kunnen begeleiden is het Balansmodel ontwikkeld. Een model om communicatie tussen leerkracht, ouders en leerling te optimaliseren. Ook een model waarin rekening gehouden wordt met cognitieve, sociaal-emotionele en organisatorische aspecten die van belang zijn om deze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden. Al deze aspecten moeten in balans zijn, zodat er symbolisch een stevige kruk (3-poot) staat.

Aan de hand van de items in de Happy-poot (welbevinden van de leerling), de Leer-poot (alle aspecten van de leerontwikkeling), School-poot (wat komt er kijken bij de schoolorganisatie) en Communicatie (het zitvlak) kunnen verschillende stappen doorlopen worden. Op deze manier worden er voorwaarden gecreëerd die het werken met deze leerlingen efficiënter en effectiever laten plaatsvinden en daarmee het gevoel competent te zijn bij de leerling vergroot.

Tijdens de bijeenkomst komen alle onderdelen zoals hierboven beschreven aan bod. Daarnaast staan we stil bij het signaleren van een moeilijk lerend beeld bij een leerling, de onderwijs- en ondersteuningsbehoefte van deze leerlingen en de mogelijkheden om passende begeleiding te bieden.

Daarnaast is er uiteraard ruimte om ervaringen te delen en om vragen te stellen.

Datum

Dinsdag 25 oktober 2022

Tijdstip

15.00 – 17.00 uur

Doelgroep

Leerkrachten en intern begeleiders en begeleiders in de school zoals arrangementmedewerkers

Maximum aantal deelnemers

15

Locatie

De Gasfabriek

Details

Datum
25 okt. 2022
Tijd
15:00 t/m 17:00
Locatie
De Gasfabriek, Zutphenseweg 6b
Max. aantal personen
15
Sluitingsdatum
18 okt. 2022

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze cursus, omdat de sluitingsdatum is verstreken.

telefoon icoon