Inspiratiemarkt Stenen eruit, groen spel erin!

LET OP!  Deze bijeenkomst is verschoven naar de Innovatiemarkt van 5 maart 2019

Inhoud 
Steeds meer scholen ontdekken de kracht en het plezier van een natuurlijk en avontuurlijk schoolplein. Kinderen spelen gevarieerder, er wordt minder ruzie gemaakt en kinderen bewegen meer. Ook blijkt dat de kinderen 2x zo veel gebruik maken van het schoolplein na schooltijd om nog even lekker te spelen.
Een groen schoolplein spreekt waarschijnlijk tot ieders verbeelding. Maar denk je dan aan een grasveld of een stel indrukwekkende bomen of struiken? Een moestuin of misschien een bloementuin? In ieder geval is een groen schoolplein een schoolplein waar kinderen in contact komen met de natuur. Een plein dat gericht is op beleving en ontdekking en waar zij kunnen spelen met natuurlijke elementen. Diertjes zoeken, met takken sjouwen of met water kliederen.
Het ontwikkelen van een natuurlijk en avontuurlijk schoolplein is een hele uitdaging, die veel tijd en inzet vraagt.

Met deze inspiratiemarkt willen wij alle scholen en kindercentra in Deventer van harte uitnodigen om te komen kijken naar mooie voorbeelden van Deventer-schoolpleinen die al vergroend zijn en informatie en adviezen op te halen bij experts. Naast diverse scholen zullen ondermeer de Ulebelt, IVN, Woeste Willem Speelnatuur en een Afkoppelgroep Regenwater aanwezig zijn. Neem ook één of meer ouders mee, want bij de aanpak van je plein heb je ouders hard nodig!

Doelgroep
Naast directeuren, intern begeleiders en managers kindercentra nodigen we ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouderraden in Deventer van harte uit voor deze bijeenkomst

Datum
Dinsdag 5 maart 2019 van 15.00 tot 17.00 uur
 

Extra informatie
Tijdsduur:
15.00-17.00
Aanvangsdatum:
31 oktober 2018
Maximaal aantal personen:
100
Locatie:
volgt t.z.t
Terug naar het overzicht