Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

KIJK! Monitor & en KIJK! Monitor training

Inhoud

Gemeenten, besturen en kinderopvangorganisaties hebben in toenemende mate de behoefte en ook de verplichting om de ontwikkeling van kinderen en het effect van het aanbod te monitoren. Bijvoorbeeld in het kader van VE-beleid of opbrengstgericht werken. Scholen en kinderopvanglocaties doen dit in het kader van de eigen kwaliteitszorg.

Met de applicatie: KIJK! Monitor, kun je op locatie of schoolniveau de effecten van het handelen en aanbod over een langere periode in kaart brengen. Je gebruikt daarvoor de registraties die al zijn ingevoerd door PM-ers of leraren.

Met KIJK! Monitor kun je de resultaten van jullie aanpak en de ontwikkeling vergelijken van groepen onderling per domein (bijvoorbeeld taal) en resultaten over meer jaren. Een uitstekende basis om het cyclisch werken te ondersteunen op het niveau van school of locatie.

KIJK! Monitor: een instrument voor kwaliteitszorg op locatie of schoolniveau

KIJK! Monitor geeft inzicht in:
- De ontwikkeling per groep. Je kunt groepen kinderen en/of leerjaren met elkaar vergelijken.
- De ontwikkeling per domein, bijvoorbeeld taal of rekenen.
- De ontwikkelgroei die kinderen doormaakten gedurende de periode dat ze op jouw locatie of school zijn (trend)
Met deze uitkomsten is er een basis voor reflectie op aanbod en handelen binnen het team en een basis voor evalueren van beleid of ingezette ontwikkelingen op school- of locatieniveau.

KIJK! Monitor: activeren van de module altijd in combinatie met een training

De module is een additioneel onderdeel van KIJK! Webbased. Om van dit instrument gebruik te kunnen maken, vraag je hiervoor de licentie aan én volg je de bijbehorende training.

In de training ga je de kwaliteitsdialoog aan op basis van de rapportage die de adviseur van jouw locatie of school maakte. Je leert daarmee de data analyseren én tegelijkertijd reflecteren op aanbod, handelen, beleid en ontwikkelingen binnen jouw locatie of school. Je leert ook hoe je zelf een rapportage maakt en leert de verschillende mogelijkheden kennen van het instrument.

Gebruik maken van de module KIJK! monitor?

Sine Limite biedt de mogelijkheid deze training te volgen. Aan de trainingsdag kunnen maximaal 3 scholen of 3 kinderopvanglocaties deelnemen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor intern begeleiders, leidinggevenden (scholen), verantwoordelijken voor pedagogisch beleid, teammanagers (kinderopvanglocaties). De training wordt verzorgd door een KIJK! Expert die ook specialist Jonge Kind is.

Datum
Donderdag 1 september 2022 van 9.00 – 15.00 uur

Locatie

Theehuis ‘Bij van Bruggen’, Wechelerweg 2, 52, 7415 EZ Deventer

Sluitingsdatum

1 juli 2022

Monitoren op niveau van organisatie of bestuur

Wil je juist een kwaliteitszorginstrument op organisatieniveau of op bestuursniveau waarmee je inzicht krijgt in effecten van aanbod, handelen, beleid, ingezette ontwikkelingen binnen jouw kinderopvangorganisatie (alle locaties) of jouw bestuur (alle scholen), dan is daarvoor een andere module ontwikkeld: KIJK! Monitoring voor organisatie en/of bestuur. Ook hierbij hoort een training.

Details

Datum
01 sep. 2022
Tijd
09:00 t/m 15:00
Locatie
Theehuis ‘Bij van Bruggen’
Max. aantal personen
3
Sluitingsdatum
01 jul. 2022

Inschrijven

Nog 3 plekken beschikbaar van de 3

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze cursus, omdat de sluitingsdatum is verstreken.

telefoon icoon