Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Lezing Rijke taal - Geef je begrijpend leesonderwijs een boost!

Inhoud

Eén van de drukstbezochte scholingen van vorig jaar was de inspirerende (online) lezing van Erna van Koeven met als titel ‘Geef je begrijpend leesonderwijs een boost'. Door de vele enthousiaste reacties die wij hebben ontvangen, bieden wij dit schooljaar opnieuw een lezing omtrent vernieuwend begrijpend leesonderwijs aan.

Tijdens deze lezing duiken we, na een korte blik op de huidige (wetenschappelijke) stand van zaken, dieper in de materie van begrijpend leesonderwijs en het creëren van een rijke taalleeromgeving. We leren en ervaren hoe we met behulp van jeugdliteratuur, kranten, teksten en andere bronnen prachtige, betekenisvolle en vooral effectieve (thematische) lessen kunnen geven. Ook de integratie van begrijpend lezen met de zaakvakken wordt besproken.

Na de lezing ga je naar huis met een hoofd vol ideeën en een frisse blik op het begrijpend leesonderwijs en de noodzaak van het creëren van een rijke taalleeromgeving.

Uitgevoerd door

Ellen Julius, Consulent Rijke taal Windesheim

Doelgroep

Directeuren, IB-ers, leescoördinatoren en leerkrachten PO

Maximaal aantal deelnemers

75

Datum

15 september 2022

Tijd

15:30-17:00 uur

Locatie
Theaterzaal Bibliotheek Deventer (Stromarkt 18)

Sluitingsdatum

1 september 2022

Details

Datum
15 sep. 2022
Tijd
15:30 t/m 17:00
Locatie
Theaterzaal Bibliotheek Deventer (Stromarkt 18)
Max. aantal personen
75
Sluitingsdatum
15 sep. 2022

Inschrijven

Nog 22 plekken beschikbaar van de 75

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze cursus, omdat de sluitingsdatum is verstreken.

telefoon icoon