header afbeelding
Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Maatwerk Jonge Kind - Peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Inhoud

Het is heel belangrijk dat kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong al op jonge leeftijd worden gesignaleerd en op een goede manier worden begeleid. Dit zorgt ervoor dat ze zich goed kunnen ontwikkelen en het voorkomt problemen op latere leeftijd. Kortom: een belangrijke taak voor kindercentra en de onderbouw van de basisschool.
Tijdens dit maatwerktraject staat het signaleren en begeleiden van jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong centraal. Mogelijke thema’s zijn hierbij stimulerend signaleren, uitdagende activiteiten, behoeften van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, doorgaande lijn en overdracht tussen kindercentrum en de basisschool.

Dit maatwerktraject vindt op locatie plaats. Op basis van een startgesprek wordt een aanpak voorgesteld. Bijvoorbeeld in de vorm van een aantal teambijeenkomsten met verschillende praktijkopdrachten om vaardiger te worden in het signaleren en begeleiden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Doelgroep

Teams van pedagogisch medewerkers en onderbouwteams die vaardiger willen worden in het signaleren en begeleiden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

Details

Locatie
Eigen kindercentrum en/of basisschool

Interesse?

Hoe wij omgaan met uw gegevens: privacyverklaring.
telefoon icoon