header afbeelding
Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Sinemiddag Hoor jij de kinderstem in je klas/groep? Kinderen van gescheiden ouders praten niet zo hard

Inhoud

De scheidingsbemiddelaars van `Zorgzaam Scheiden’ begeleiden leerkrachten van kinderen van gescheiden ouders. Het is een vak apart, leerkracht/pedagogisch medewerker zijn van een kind van gescheiden ouders. Onrust en zorgen die een groot gedeelte van het kinderbrein in beslag kunnen nemen. Wat kun je doen als leerkracht? Hoe kan je het kind, gewoon kind laten zijn gedurende het scheidingsproces van zijn ouders? En hoe kan je een kind helpen met zijn eigen scheidingsproces?

Wat zegt een kind nou echt? En wat als we doorvragen en echt luisteren naar wat ze te zeggen hebben? Kunnen we ze dan beter helpen? En hoe stel je je als professional op naar de ouders? Waar ligt de grens van leerkracht zijn? Wat mogen we verwachten? Wanneer zetten we coaches en therapeuten in? En de peuters en kleuters dan? Wat kun je doen als pedagogisch medewerker? Welke signalen geven jonge kinderen en hoe kun je als pedagogisch medewerker je rol nog beter invullen? Veel vragen waarover we deze middag met elkaar in gesprek gaan.

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers en pedagogisch coaches kindercentra, leerkrachten van groep 1 t/m 8 en intern begeleiders

Details

Datum
13 nov. 2019
Tijd
15:30 t/m 17:00
Max. aantal personen
40
Sluitingsdatum
06 nov. 2019

Inschrijven

Nog 4 plekken beschikbaar van de 40

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze cursus, omdat de sluitingsdatum is verstreken.

telefoon icoon