header afbeelding
Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Tweeluik: Herken problemen in de spraak- en taalontwikkeling (0-5 jaar) & Spelend leren communiceren

Inhoud

Deze training bestaat uit twee workshops die niet los van elkaar gevolgd kunnen worden.

1. Herken problemen in de spraak- en taalontwikkeling (0-5 jaar)
Hoe verloopt de normale spraak- en taalontwikkeling van een kind? Hoe merk je of een kind misschien een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft? Wanneer trek je aan de bel? Je leert het tijdens deze workshop.

Aan de hand van activerende oefeningen, korte blokjes theorie en praktijkgerichte oefeningen leer je de signalen van TOS herkennen. Tevens leer je welke stappen je kunt zetten bij signalen van TOS.

2. Spelend leren communiceren
Deze workshop is een vervolg op ‘Herken problemen in de spraak- en taalontwikkeling’. Je krijgt handvatten voor de communicatie met peuters die (mogelijk) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Je leert bijvoorbeeld waar je rekening mee kunt houden en hoe je zorgt voor plezierige interacties en succeservaringen. Dit is namelijk niet altijd eenvoudig. TOS uit zich bij ieder kind anders en kan allerlei gevolgen hebben. Bovendien nemen deze kinderen vaak minder initiatieven en zijn deze vaak subtiel en niet opvallend.

Je leert hoe je jouw taalaanbod en manier van communiceren kunt aanpassen tijdens spel. De vaardigheden die je leert, zijn niet alleen waardevol voor kinderen met TOS, maar ook voor andere kinderen.

Uitgevoerd door

Koninklijke Kentalis

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches, leerkrachten groep 1 en 2, intern begeleiders

Datum

11 januari en 15 februari 2023

Maximaal aantal deelnemers

20

Tijd

15.00 tot 17.00 uur

Locatie

Bij Theehuis Bij van Bruggen, Wechelerweg 52, Deventer

Sluitingsdatum

23 december 2022

Details

Datum
11 jan. 2023
Tijd
15:00 t/m 17:00
Locatie
Theehuis Bij van Bruggen
Max. aantal personen
22
Sluitingsdatum
23 dec. 2022

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze cursus, omdat het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Stuur een mail naar het loket (loket@po-deventer.nl) om je op een eventuele wachtlijst te laten plaatsen.

telefoon icoon