Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Vragen stellen

Inhoud

Vragen stellen doe je al leerkracht de hele dag door. Waarom doe je dat eigenlijk? Stel je wel zinnige vragen? Hoe kun je gerichter betere vragen stellen? Wat kun je eigenlijk allemaal bereiken met vragen stellen? En kan iedereen dit?

In deze workshop word je aan het werk gezet. Niet alleen met antwoorden bedenken, maar vooral door mee te denken over de volgende vragen:
  ?   Waarom stellen we vragen?
  ?   Wat zegt de wetenschap over vragen stellen?
  ?   Hoe kun je de juiste vragen stellen?

Naast deze – en andere – vragen, gaan we in op wat voor jouw dagelijkse praktijk belangrijk is om rekening mee te houden. Uiteraard gaan we in op hogere orde denkvragen, en waarom dit soort vragen juist een geweldige en vrij simpele bijdrage kan leveren aan wat er allemaal gevraagd wordt van het onderwijs (denk aan techniekonderwijs, burgerschap, basisvaardigheden en kennis). En natuurlijk ga je zelf oefenen met jouw vaardigheden op dit vlak. Je leert niet alleen hoe jij vragen stelt, maar ook je jouw leerlingen leert om vragen te stellen! Hopelijk verlaat je de workshop met nog meer vragen dan waarmee je binnenkwam, maar dan om meteen te gebruiken in jouw werk!

Uitgevoerd door

Sabien Bouwmeester

Doelgroep

Leerkrachten

Datum en tijd

Woensdag 22 februari 2023 van 15.00 – 17.00 uur

Maximaal aantal deelnemers

12-15

Locatie
Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a, Deventer

Sluitingsdatum

7 februari 2023

Details

Datum
22 feb. 2023
Tijd
15:00 t/m 17:00
Locatie
Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a, Deventer
Max. aantal personen
15
Sluitingsdatum
07 feb. 2023

Inschrijven

Nog 1 plek beschikbaar van de 15

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze cursus, omdat de sluitingsdatum is verstreken.

telefoon icoon