Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Schooljaar 2022 - 2023

Filter cursussen
 • Workshop Verteken (basis) 30 maart 2023

  30 mrt. 2023 van 15:00 t/m 17:00 / Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a, Deventer

  Uitgevoerd door Sine Limite: Merith Oldeboer, Kalja Cortenraad, Annette ter Borg Doelgroep Leerkrachten, onderwijs assistenten, arrangement medewerkers, gesp-ers Datum en tijd 30 maart 2023 15.00 – 17.00 uur Maximaal aantal deelnemers 15 deelnemers Locatie Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a, Deventer Sluitingsdatum 23 maart 2023

  Bekijk cursus
 • Executieve functies ontwikkelen met spellen - groep 1 tm 4

  12 apr. 2023 van 15:00 t/m 17:00 / Gasfabriek, Zutphenseweg 6b, Deventer

  Deze workshop gaat over spellen voor leerlingen uit groep 1 t/m 4.

  Bekijk cursus
 • Cultureel competent in het onderwijs

  19 apr. 2023 van 14:30 t/m 17:30 / Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a, Deventer

  Onderwerpen die aan bod (kunnen) komen: • Begeleiding van een nieuwkomer in de klas • Signaleren van problematiek en eventuele traumaklachten • Verwijzingsmogelijkheden • Betrekken van de overige leerlingen binnen de opvang • Omgang met ouders en culturele overeenkomsten en verschillen • Uitwisselen van ervaringen en bespreken van casuïstiek Informatie “Ik vond het een leerzame workshop, met name het deel met de achtergronden cultuurinformatie van deze kinderen.

  Bekijk cursus
 • Executieve functies ontwikkelen met spellen - groep 5 tm 8

  10 mei 2023 van 15:00 t/m 17:00 / Gasfabriek, Zutphenseweg 6b, Deventer, Machinekamer

  Deze workshop gaat over spellen voor leerlingen uit groep 5 t/m 8.

  Bekijk cursus
 • Teken je les... met stoepkrijt!

  17 mei 2023 van 15:00 t/m 17:00 / Escherweg 19 7425 RH Deventer

  We verhelderen tijdens deze training waarom tekenen tijdens je lessen zo goed werkt en je leert en oefent verschillende werkvormen om meteen in jouw groep in te zetten. PS Heb je het gevoel dat deze training alleen bedoeld is voor mensen die heel goed kunnen tekenen!

  Bekijk cursus
 • Maatwerk: Een nieuwkomerskind in mijn klas, welkom!

  Datum en tijdstip nog onbekend.

  TiNtaan komt uitleg geven aan het team of een individuele leerkracht over wat het betekent voor jou als leerkracht of school om een nieuwkomer in de klas te krijgen.

  Bekijk cursus
 • Maatwerk: Met de autibril op door je school

  Datum en tijdstip nog onbekend. / Eigen school of kindcentrum

  De cursus is voor het hele team en wordt op de school gegeven. Dit maatwerktraject is een studiedag voor het hele team en is gericht op het overdragen van (basis)kennis, het beleven van autisme en er wordt ingegaan op specifieke vragen die een school heeft.

  Bekijk cursus
 • Maatwerk: Begrijpend lezen is géén vak

  Datum en tijdstip nog onbekend. / Eigen basischool

  Optimaliseren van het begrijpend leesonderwijs: wat zijn succesfactoren en werkende principes en hoe implementeer je die in jouw klas/school? Als we het leesbegrip van leerlingen willen optimaliseren en stimuleren, moet het begrijpend leesonderwijs op de schop. Samen bekijken we het huidige begrijpend leesonderwijs en stellen we met elkaar vast waar jullie (als team) naar toe willen ontwikkelen. Wij kijken en denken graag met jullie mee over de uitvoering van het plan (denk aan: voorbereiding lessen, klassenbezoek, sparmoment, coaching, …) Doelgroep Basisschoolteams die samen aan de slag willen om de begrijpend leesvaardigheid van leerlingen willen optimaliseren en stimuleren en bereid zijn het begrijpend leesonderwijs anders aan te pakken.

  Bekijk cursus
 • Maatwerk: Rekenen

  Datum en tijdstip nog onbekend. / Op aanvraag

  Dan wil je ook dat er een doorgaande lijn binnen de school gewaarborgd is en dat de opbrengsten aan je verwachtingen voldoen. Delen we dezelfde visie op rekenen binnen het team en hoe zit het op de doorgaande lijn binnen school? Als je hiermee aan de slag wilt binnen je hele school of in een bouw? Dan zou een maatwerktraject rekenen voor je school een uitkomst zijn om samen te kijken wat je als team nodig hebt om het rekenen op een hoger plan te krijgen en er samen, op een inspirerende manier, mee aan de slag te gaan.

  Bekijk cursus
 • Maatwerk: Opvang en Onderwijs Jonge Kind

  Datum en tijdstip nog onbekend. / Eigen school of kindercentrum

  Doelgroep Pedagogisch coaches, IB-ers Jonge kind, directeuren en managers kindercentra die de samenwerking willen versterken en/of opvang en onderwijs Jonge Kind willen versterken.

  Bekijk cursus
 • Maatwerk: training Sterker met de klas

  Datum en tijdstip nog onbekend. / Nader te bepalen

  Doel van de training is om de weerbaarheid en sociale vaardigheden van kinderen te vergroten en een positief klimaat in de groep te stimuleren. De training ondersteunt leerkrachten zich competenter te voelen tijdens het proces van groepsvorming, zodat zij beter aan kunnen sluiten bij de behoeften van de groep en van individuele leerlingen.

  Bekijk cursus
telefoon icoon