Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Scholingen 2023 - 2024

Expert word je samen!

Wil je met je team aan de slag met visie, beleid en/of aanpak rondom thema's als begaafd onderwijs, gedrag, begrijpend lezen of rekenen, autisme, jonge kind of VVE, spel & spelbegeleiding, partnerschap met ouders of het vertekenen van je lessen? Of heb je een hele andere vraag?
Neem dan contact op met één van onze collega's of het loket van het Kennis- en dienstencentrum. We verkennen en bespreken samen met jou de vraag en de mogelijkheden die wij hebben om jou en het team te ondersteunen.

Wil je een keer individueel of met je team komen kijken op taalschool TiNtaan, SBO Panta rhei, maak dan een afspraak met de directeur. Een uitleg over hoe we werken, een rondleiding en een kijkje in de groepen behoort tot de mogelijkheden. We kijken graag in overleg hoe we een programma kunnen samenstellen

Ben je benieuwd hoe in KindCentrum Borgele steeds meer ervaring wordt opgedaan in samenwerking tussen regulier en speciaal onderwijs, zorg en kinderopvang. Kom dan een kijkje bij ons nemen ter inspiratie en zie hoe wij steeds aan het werk zijn.

Ook op SO De Linde zien we de groep leerlingen met problemen op gebied van hechting, trauma en leerlingen met (kenmerken van) autisme toenemen. Met ondersteunende communicatie, bewegend en spelend leren, erop uitgaan, traumasensitief onderwijs (nog in ontwikkeling) proberen wij voorwaarden en een aanbod te creëren om aan die ondersteunings- en begeleidingsbehoeften te voldoen. Neem contact op als je hier graag meer over wilt horen of bezoek onze open dag op 18 oktober.

In de wijken zijn we steeds meer bezig met het delen van mooie voorbeelden. Wil jij ook dat anderen jouw locatie bezoeken, of wil je op een andere manier goede voorbeelden delen? Laat het ons weten!

Onderstaand stedelijk scholingsaanbod is in samenwerking met de schoolbesturen en het samenwerkingsverband Sine Limite tot stand gekomen. Het scholingsaanbod Jonge Kind & VVE wordt gefinancierd door de gemeente Deventer.
Tenzij anders vermeld, kunnen alle pedagogisch professionals, werkzaam in de kinderopvang en op de scholen in de gemeente Deventer gebruik maken van het aanbod.

Filter cursussen
 • Sterker met de klas

  Datum en tijdstip nog onbekend. / Op eigen school

  Vanuit het kennis- en dienstencentrum van Sine Limite wordt sinds 2021 de maatwerktraining ‘Sterker met de klas’ aangeboden. Een preventief aanbod voor ‘dynamische’ groepen waar alle basisscholen in het samenwerkingsverband gebruik van kunnen maken. Doel van de training is om de weerbaarheid en sociale vaardigheden van kinderen te vergroten en een positief klimaat in de groep te stimuleren.

  Bekijk cursus
 • Lerend netwerk begaafd onderwijs

  Datum en tijdstip nog onbekend.

  Het lerend netwerk begaafd onderwijs is een inspirerende ‘plek’ waar je nieuwe inspiratie en kennis kunt opdoen. Je kunt je eigen successen delen en sparren met andere professionals. We maken gebruik van elkaars expertise en nodigen inspirerende gasten uit. Door met en van elkaar te leren, maken we samen het onderwijs in Deventer uitdagender en boeiender.

  Bekijk cursus
telefoon icoon