Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

EDI groep 1&2 Basis

Inhoud

EDI Lesdoelen: In de eerste bijeenkomst staan we stil bij het inzetten van het EDI model bij jonge kinderen. Dit doen we in relatie tot de visie van de eigen school op het onderwijs aan jonge kinderen. Hoe gebruik je het EDI model om onderwijs te geven aan jonge kinderen? In deze module leert de leerkracht verder over het belang van het delen van lesdoelen met kleuters. Leerkrachten leren praktisch hoe je een doel formuleert en kunt delen met kleuters. Dit natuurlijk spelenderwijs en op een manier die past bij de wijze waarop jonge kinderen leren.
EDI Instructie:
In de tweede bijeenkomst wordt ingezoomd op de instructie aan jonge kinderen. Jonge kinderen leren door imitatie. De ontwikkeling van het kind wordt gevolgd, maar de lesdoelen niet verlaagd. Dit betekent dat de leerkracht tijdens een instructie veel modelt. Leerkrachten kunnen tijdens de instructie aansluiten bij de zone van de naaste ontwikkeling bij jonge kinderen en zo leerlingen op een hoger niveau brengen. Via instructie kan spelenderwijs iets nieuws aangereikt worden. Van belang is om het kind vooruit te leiden en nieuwsgierig te maken om nieuwe dingen te leren.

Organisatie/Uitgevoerd door

De uitvoering van deze module is in handen van Linda Westerik gecertificeerd EDI-trainer en specialist didactisch handelen van Expertis onderwijsadviseurs (www.expertis.nl).

Doelgroep

Basisschool: Leerkrachten groep 1-2, intern begeleiders en schooldirecteuren.

Type scholing

Training: Het aanbod EDI in groep 1&2 Basis bestaat uit twee bijeenkomsten van 2 uur. Waarin theoretische input wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Daarnaast is er ruimte voor het maken van een vertaalslag naar de eigen praktijk.

Data

- 02-10-2023
- 09-11-2023

Tijd

15.00 uur – 17.30 uur

Maximaal aantal deelnemers

Voor deze module geldt een minimaal aantal deelnemers van 6 en een maximaal aantal deelnemers van 15.

Locatie

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de woon-/werkplaats van de deelnemers: Holten, Deventer of Almelo. 

Kosten
Deze training kost minimaal €100,- en maximaal €150,- per deelnemer. Afhankelijk van het aantal deelnemers.

Aanmelden via

academie@varietas.nl

Sluitingsdatum aanmelden

31 mei 2023

*Afmeldingen binnen 2 weken voor aanvang van de training worden in rekening gebracht bij het betreffende (school)bestuur. Er worden geen kosten in rekening gebracht als bij afmelding een vervanger wordt aangemeld.

Details

Datum
02 okt. 2023
Tijd
15:00 t/m 17:30
Locatie
Afhankelijk van het aantal deelnemers en de woon-/werkplaats van de deelnemers: Holten, Deventer of Almelo.
Max. aantal personen
15
Sluitingsdatum
31 mei 2023
telefoon icoon