Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Netwerk Taal- en Leescoördinatoren

Inhoud

In het schooljaar 2022-2023 is het netwerk voor taal- en leescoördinatoren van start gegaan. Dit geven we komend schooljaar een vervolg. Huidige leden kunnen zich opnieuw inschrijven, maar ook nieuwe collega's zijn van harte welkom!

Drie keer per jaar komen geïnteresseerde taal- en leescoördinatoren (IB-ers zijn ook van harte welkom) bijeen om met elkaar te praten, sparren, brainstormen en kennis/ervaringen te delen omtrent ontwikkelingen op het gebied van taal en lezen, maar ook om samen te kijken hoe de taal-leescoördinator de leerkrachten kan ondersteunen bij het versterken van het taalleesonderwijs.

De inhoud van deze bijeenkomsten zal samen met de deelnemers worden bepaald. Het uitnodigen van een expert rondom een thema behoort ook tot de mogelijkheden. Voorbeelden van thema's of onderwerpen waar we het over kunnen hebben zijn: beginnende geletterdheid, begrijpend luisteren/lezen, technisch lezen (in een doorgaande lijn), woordenschatonderwijs, het bevorderen van leesplezier, casuïstiek, etc.

Vind je het leuk om te netwerken, wil je geïnspireerd raken op het gebied van taal/lezen, vind je het fijn om met andere deelnemers aan de slag te gaan en ben je bereid een actieve bijdrage aan het netwerk te leveren? Schrijf je dan in voor het netwerk taal-leescoördinatoren.

Let op: je deelname aan het netwerk geldt voor het hele schooljaar. Je schrijft je eenmalig in voor alle drie de bijeenkomsten. Verwacht wordt dat je in principe iedere bijeenkomst aanwezig bent.


Organisatie/Uitgevoerd door

Maartje Noordam en Manon Groot Jebbink, Sine Limite

Doelgroep

Taal- en leescoördinatoren (en geïnteresseerde IB-ers)

Type scholing

Netwerkmiddag

Datum en tijd

Donderdagmiddag 2 november 2023 15:00-17:00 uur - Escherweg 19 (1e etage), Deventer
Donderdagmiddag 14 maart 2024 15:00-17:00 uur - Kantoor Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a Deventer
Donderdagmiddag 30 mei 2024 15:00-17:00 uur - Kantoor Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a Deventer

Maximaal aantal deelnemers

20

Locatie

Escherweg 19, Deventer

Aanmelden via

website Sine Limite

Sluitingsdatum aanmelden

Vrijdag 15 september 2023Deze training is gratis maar niet kosteloos* 
 *Afmeldingen binnen 2 weken voor aanvang van de training worden in rekening gebracht bij het betreffende (school)bestuur. Er worden geen kosten in rekening gebracht als bij afmelding een vervanger wordt aangemeld.

Details

Datum
02 nov. 2023
Tijd
15:00 t/m 17:00
Locatie
Escherweg 19, Deventer (1e etage) / Sine Limite
Max. aantal personen
20
Sluitingsdatum
15 sep. 2023

Inschrijven

Nog 9 plekken beschikbaar van de 20

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze cursus, omdat de sluitingsdatum is verstreken.

telefoon icoon