Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Spelend leren communiceren (0-5 jaar)

Inhoud

De workshop ‘Spelend leren communiceren’ van Kentalis geeft je handvatten voor de communicatie met peuters die (mogelijk)een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Je leert bijvoorbeeld waar je rekening mee kunt houden en hoe je zorgt voor plezierige interacties en succeservaringen. Dit is namelijk niet altijd eenvoudig. Een taalontwikkelingsstoornis uit zich bij ieder kind anders en kan allerlei gevolgen hebben. Bovendien nemen deze kinderen vaak minder initiatieven en zijn deze vaak subtiel en niet opvallend.

We leggen in deze workshop een aantal praktische vaardigheden uit en gebruiken daarbij voorbeelden uit de praktijk. Je leert hoe je jouw taalaanbod en manier van communiceren kunt aanpassen tijdens spel. De vaardigheden die je leert, zijn niet alleen waardevol voor kinderen met TOS, maar ook voor andere kinderen. De boodschap wordt gevisualiseerd aan de hand van ‘de speeltuin’. De verschillende speeltoestellen staan daarbij voorvaardigheden. Na afloop krijg je een poster mee met daarop de belangrijkste informatie en adviezen- handig als geheugensteuntje tijdens je werk. Het toepassen van de vaardigheden in jouw werk vraagt namelijk om oefening.

Organisatie/Uitgevoerd door

Koninklijke Kentalis Zorg

Doelgroep

Pedagogisch professionals kinderopvang

Type scholing

Training

Datum

8 november 2023

Tijd

15:00 – 17:00 uur

Maximaal aantal deelnemers

20

Locatie

Gasfabriek, Machinekamer, Zutphenseweg 6b, 7418 AJ Deventer 

Aanmelden via

Website Sine Limite

Collega’s van Varietas-scholen buiten Deventer kunnen zich ook aanmelden.

Sluitingsdatum aanmelden

20 oktober 2023

Details

Datum
08 nov. 2023
Tijd
15:00 t/m 17:00
Locatie
Gasfabriek Deventer, Machinekamer
Max. aantal personen
20
Sluitingsdatum
20 okt. 2023

Inschrijven

Nog 1 plek beschikbaar van de 20

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Hoe wij omgaan met uw gegevens: privacyverklaring.
telefoon icoon