Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Teach Like a Champion: Het jonge kind 3.0

Inhoud

De technieken van Teach Like a Champion zijn beroemd, maar kun je ze ook gebruiken als je werkt met jonge kinderen? Jazeker! Speciaal voor professionals die werken met kinderen tussen de 3 en 6 jaar is er een eigen boek met 24 praktische technieken, die speciaal uitgewerkt en met name geschikt zijn voor het werken met jonge kinderen.
In de cursus Teach Like a Champion – Het jonge kind 3.0 maak je kennis met heldere, concrete technieken en passende voorbeelden. Toegespitst op het jonge kind, klaar om direct praktisch toe te passen in je eigen groep.
De technieken dienen als inspiratiebron en bieden de mogelijkheid om jouw vaardigheden verder uit te diepen en te ontwikkelen. Hiermee geef je de ontwikkeling van jonge kinderen een enorme stimulans. Ontdek zelf hoe zij meer betrokken, zelfstandiger en sociaal vaardiger worden. De technieken zijn goed te koppelen aan de principes van spelend leren, maar ook in te zetten bij formele leermomenten.

Wat komt er aan bod?

Leerlingen hebben jou nodig om te groeien. De Teach-technieken maken je bewust van jouw effect op het gedrag van je leerlingen. En dat effect is groter dan je misschien denkt. Je leert hoe belangrijk het is om hoge, positieve verwachtingen van je leerlingen te hebben. Ook de relatie tussen jou en je leerlingen is een belangrijke pijler.
 In de cursus ga je met de technieken aan de slag aan de hand van situaties waar jij in je dagelijkse praktijk tegenaan loopt.
Aan bod komen:
 - groepsmanagement en groepscultuur
- het effect van hoge, positieve verwachtingen
- leerlingen activeren en geactiveerd houden

Hoe toegankelijk de technieken ook zijn: het is belangrijk dat je ze goed uitvoert en dat je begrijpt waaróm de technieken effect hebben. Daarom oefen je met de technieken in de cursus. In de cursus leer je ook over cognitieve psychologie en de werking van het brein. 

Organisatie/Uitgevoerd door
CED-groep

Doelgroep

Basisschool: Leerkrachten groep 1 & 2, intern begeleiders

Type scholing

Training: De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten.

Data

Bijeenkomst 1: 30 oktober 2023
Bijeenkomst 2: 27 november 2023
Bijeenkomst 3: 15 januari 2024
Bijeenkomst 4: 5 februari 2024

Tijd

15.30-18.30 uur

Maximaal aantal deelnemers

Minimaal 9 en maximaal 16 deelnemers.

Locatie

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de woon-/werkplaats van de deelnemers. (Holten, Deventer of Almelo). 

Kosten
Minimaal €375,- en maximaal €660,- per deelnemer.

Aanmelden via

academie@varietas.nl

Sluitingsdatum aanmelden

31 mei 2023


 *Afmeldingen binnen 2 weken voor aanvang van de training worden in rekening gebracht bij het betreffende (school)bestuur. Er worden geen kosten in rekening gebracht als bij afmelding een vervanger wordt aangemeld.

Details

Datum
30 okt. 2023
Tijd
15:30 t/m 18:30
Locatie
Afhankelijk van het aantal deelnemers en de woon-/werkplaats van de deelnemers. (Holten, Deventer of Almelo).
Max. aantal personen
16
Sluitingsdatum
31 mei 2023
telefoon icoon