Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Werkmiddag Aan de slag met rijke teksten - Natuur

Inhoud

Rijke teksten. Een term die momenteel veelvuldig gebruikt wordt in het onderwijs. Traditionele taal- en zaakvaklessen moeten plaatsmaken voor lessen met rijke teksten, waar kennisopbouw centraal staat en waarin álle leerlingen wat kunnen leren... Een prachtig streven, maar hoe doe je dit? Waar vind je rijke teksten? Hoe zet je deze optimaal in? Met welk doel? Hoe bouw je een lessenserie op, passend bij een bepaald thema? Met deze vraagstukken gaan we deze middagen praktisch aan de slag, zodat we aan het eind van de middag met elkaar een nieuwe lessenserie hebben gebouwd. 

Er worden vier werkmiddagen georganiseerd. Tijdens iedere werkmiddag zal een ander thema centraal staan en worden er steeds verschillende werkvormen aangedragen. Je kunt je voor één werkmiddag aanmelden, maar het is ook mogelijk om je voor meerdere werkmiddagen in te schrijven. Een vereiste is om je met minimaal twee collega's van één school op te geven, zodat de transfer naar de school makkelijker kan plaatsvinden. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een voorbereidende opdracht doen; deze wordt +- twee weken voorafgaand aan de werkmiddag via mail verstuurd.

De overige data en thema's zijn:
Maandag 30 oktober: Burgerschap en recht
Donderdag 11 januari 2024: Klimaat
Maandag 26 februari 2024: Oorlog en vrede

Organisatie/uitgevoerd door

TAD-docenten (opgeleid tot Specialist Begrijpend lezen)

Doelgroep

Leerkrachten (groep 5-8), taal-leescoördinatoren en IB-ers PO

Maximaal aantal deelnemers

15 deelnemers

Datum 
Donderdag 23 mei 2024: Natuur

Tijd
15:00-17:30 uur

Locatie

Bibliotheek Deventer Centrum, Stromarkt 18

Sluitingsdatum
Donderdag 25 april 2024

Aanmelden via
Website Sine Limite

Details

Datum
23 mei 2024
Tijd
15:00 t/m 17:30
Locatie
Bibliotheek Deventer Centrum, Stromarkt 18
Max. aantal personen
15
Sluitingsdatum
25 apr. 2024

Inschrijven

Nog 15 plekken beschikbaar van de 15

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Hoe wij omgaan met uw gegevens: privacyverklaring.
telefoon icoon