Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Werkmiddag Inzet van ondersteunende / compenserende software

Inhoud

Compenserende software is niet meer weg te denken uit het (passend) onderwijs. Leerlingen met hardnekkige lees- en/of spellingproblemen ontvangen met deze softwareprogramma’s passende ondersteuning, waardoor zij niet meer afhankelijk zijn van hun leerkracht of klasgenootjes, maar zelfstandig aan de slag kunnen op een voor hen passend niveau. Hiermee wordt de zelfredzaamheid van deze leerlingen vergroot en worden zij op een goede manier voorbereid om zich, met hun lees- en/of schrijfproblematiek, te redden in onze geletterde maatschappij.

Tijdens deze werkmiddag nemen we jullie mee in de functionaliteiten en basisfuncties van diverse compenserende softwareprogramma’s. Vragen die onder andere beantwoord zullen worden tijdens deze middag, zijn: Wanneer begin je er mee? Voor wie zet je het in? Wat verdient prioriteit? Hoe werken de meest relevantie functies in het softwareprogramma? Er is ook ruimte om met en van elkaar te leren. Breng daarom je eigen device software mee. De werkmiddag eindigt namelijk met een praktisch gedeelte, waarbij je op je eigen device aan de slag gaat en het geleerde gelijk toe kunt passen in de praktijk.

Enkele weken vóór de werkmiddag ontvangen de deelnemers een korte vragenlijst per mail m.b.t. de wensen (van software-/ondersteuningsprogramma's) en verwachtingen van deze werkmiddag. Op deze manier kan de werkmiddag door de trainers zo goed mogelijk afgestemd worden op de deelnemers.

Organisatie/Uitgevoerd door

Lia Nijenbanning en Alice Kruisselbrink, dyslexiespecialisten

Doelgroep
Basisschool, leerkrachten, taal-leescoördinatoren, IB-ers

Type scholing

Werkmiddag

Datum

Donderdag 8 februari 2024

Tijd

15:00 - 16:30 uur

Maximaal aantal deelnemers

20

Locatie

Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a, Deventer

Aanmelden via

Website Sine Limite

Sluitingsdatum aanmelden

Voor de kerstvakantie 2023

Collega’s van Varietas-scholen buiten Deventer kunnen zich ook aanmelden.

Deze training is gratis maar niet kosteloos* 


 *Afmeldingen binnen 2 weken voor aanvang van de training worden in rekening gebracht bij het betreffende (school)bestuur. Er worden geen kosten in rekening gebracht als bij afmelding een vervanger wordt aangemeld.

Details

Datum
08 feb. 2024
Tijd
15:00 t/m 16:30
Locatie
Sine Limite, Deventer
Max. aantal personen
20
Sluitingsdatum
21 dec. 2023

Inschrijven

Nog 19 plekken beschikbaar van de 20

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Hoe wij omgaan met uw gegevens: privacyverklaring.
telefoon icoon