Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Werkmiddag Podcasts in de klas 27 februari 2024

Inhoud

Podcasts zijn niet meer weg te denken uit de huidige mediawereld. Door heel het land worden podcast(series) veelvuldig gemaakt en geluisterd. Ook bij kinderen wordt het luisteren van podcasts steeds populairder. Hoe mooi is het om hierop in te spelen en de podcasts de klas in te halen? Vanaf halverwege maart 2023 is het mogelijk om met je leerlingen podcasts te gaan maken vanuit het project Podcasts maak je samen. Leren presenteren, interviewen, een verhaal (goed en pakkend) vertellen, je mening geven... Het kan allemaal!

Ook op jouw school zal een podcastset voor een bepaalde periode ter beschikking worden gesteld. Het werken met de podcastset kan (voor digibeten) ingewikkeld overkomen, maar veel technisch inzicht heb je er écht niet voor nodig. Hoe werkt het dan precies? Waar houd je rekening mee bij het opzetten? Hoe verzamel je de inhoud voor een aflevering? Hoe neem je een podcast op? Wat kan je allemaal (nog meer) met de podcastset? Tijdens een werkmiddag ga je ervaren hoe het is om een podcast te maken, van begin tot eind. Zo kan je daarna zelfverzekerd met de podcastset in je klas aan de slag.

In dit document zie je wanneer de podcastsets in jouw wijk zijn. We raden aan om deze werkmiddag te volgen voordat de podcastset bij jou op school is.

Organisatie/Uitgevoerd
doorKelly Tomberg en Manon Groot Jebbink

Doelgroep

Leerkrachten PO

Maximaal aantal deelnemers

12 deelnemers

Datum
Dinsdag 27 februari 2024

Tijd
15:00-17:00 uur

Locatie

M.C. Escherweg 19, 7425 RH Deventer (1e etage)

Sluitingsdatum
Vrijdag 21 juli 2023

Aanmelden via
Website Sine Limite

Details

Datum
27 feb. 2024
Tijd
15:00 t/m 17:00
Locatie
M.C. Escherweg 19, 7425 RH Deventer (1e etage)
Max. aantal personen
12
Sluitingsdatum
01 feb. 2024

Inschrijven

Nog 12 plekken beschikbaar van de 12

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze cursus, omdat de sluitingsdatum is verstreken.

telefoon icoon