Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Basistraining VVE 1&2 'VVE een goed begin' groep 3

Inhoud

Steeds meer scholen werken aan een beredeneerd aanbod voor het jonge kind, met of zonder programma. Om dat vorm te geven is kennis over de ontwikkeling van het jonge kind en een open houding om kinderen te laten ontwikkelen vanuit hoge verwachtingen nodig. Daarnaast zijn vaardigheden die de leerkracht kan inzetten om de ontwikkeling van kinderen optimaal te stimuleren noodzakelijk.

Met de Basistraining VVE 1&2 gaat de leerkracht weer terug naar waar het om draait: spel als context voor betekenisvol leren. In een uitdagende speelleeromgeving observeert de leerkracht het spel van kinderen en beslist wat te doen. Wat zie je, wat weet je, wat ga je doen en hoe verrijk je het leermoment? Hoe zorg jij als leerkracht voor een sterke educatieve kwaliteit in de groep, waarbij alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen?

De Basistraining VVE 1&2 is ontwikkeld door Trainersgroep Amsterdam in opdracht van gemeente Amsterdam, analoog aan de Basistraining VVE voor beroepskrachten in de kinderopvang (www.viervve.nl). De doorgaande lijn in werkwijze van de professionals draagt bij aan een stabiele en veilige basis voor jonge kinderen die voorwaardelijk is om tot ontwikkelen en leren te komen. Na afronding van de Basistraining VVE 1&2 is de leerkracht startbekwaam in het bewust toepassen van de kernelementen van effectieve educatie voor kinderen uit de VVE-doelgroep.

De training bestaat uit zeven bijeenkomsten:

De bijeenkomsten zijn gekoppeld aan praktijkverhalen die deelnemers ‘verzamelen’ door te oefenen met de inhoud van de bijeenkomst in de eigen klas. Daarnaast zijn er per deelnemer drie coachmomenten. Er wordt gewerkt met een competentieprofiel waarin de competenties die van belang zijn voor het werken met jonge kinderen zijn opgenomen. Deelnemers gebruiken dit profiel om te reflecteren op de eigen ontwikkeling.

Uitgevoerd door
Trainersgroep Amsterdam: Suzanne van Oers en Michelle de Nooijer www.trainersgroep.amsterdam

Doelgroep
Leerkrachten groep 1&2 Primair Onderwijs (ook zij-instromers), onderwijsassistenten en ondersteuners in groep 1&2

Type scholing
Training en coaching: 7 bijeenkomsten en 3 individuele coachgesprekken

Data: maandagen
30-09-2024
04-11-2024
09-12-2024
20-01-2025
03-03-2025
07-04-2025
26-05-2025

Tijd
15.00 tot 18.00 uur

Maximaal aantal deelnemers
16

Locatie
Sine Limite ruimte 0.25

Aanmelden via
Website Sine Limite

Sluitingsdatum aanmelden
01-09-2024

Deze training is gratis maar niet kosteloos €1.508,- per deelnemer*


*Afmeldingen binnen 2 weken voor aanvang van de training worden in rekening gebracht bij het betreffende (school)bestuur. Er worden geen kosten in rekening gebracht als bij afmelding een vervanger wordt aangemeld.

Details

Datum
30 sep. 2024
Tijd
15:00 t/m 18:00
Locatie
Sine Limite ruimte 0.25
Max. aantal personen
16
Sluitingsdatum
01 sep. 2024

Inschrijven

Nog 11 plekken beschikbaar van de 16

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Hoe wij omgaan met uw gegevens: privacyverklaring.
telefoon icoon