Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Nieuw! Training intern begeleider Jonge Kind 2-7 jaar

Inhoud

Wil jij als intern begeleider, samen met de pedagogisch medewerkers van de kinderopvang en de leerkrachten de doorgaande ontwikkellijn voor het jonge kind vanaf peuter t/m groep 3 versterken? Wil je kennis over het jonge kind opdoen én tools en handvatten krijgen?

Meld je dan aan voor deze nieuwe training! De training is in samenwerking met de trainers van de Basistraining VVE voor de kinderopvang/ Basistraining VVE 1&2 voor het onderwijs, Saxion en Sine Limite speciaal ontwikkeld voor de intern begeleiders jonge kind in Deventer.

Na de training ben je in staat om de ondersteuningsbehoeften van jonge kinderen in kaart te brengen en kun je pedagogisch medewerkers en leerkrachten begeleiden om te komen tot een passend beredeneerd aanbod voor het jonge kind, van peuter t/m groep 3!

Wat komt er in de training allemaal aan de orde?
Je doet kennis en vaardigheden op om samen met het team volgens de 3 V’s (verkennen, verbinden en verrijken) de pedagogische én educatieve kwaliteit te versterken.
Je doet kennis op over de sociaal emotionele-, motorische, taal- , reken en spelontwikkeling van het jonge kind van 0-7 jaar. Hoe ziet een rijke speelleeromgeving voor het jonge kind eruit? Hoe begeleid je het spel? En hoe ontwikkel je een passend en beredeneerd aanbod voor het jonge kind met een doorgaande lijn van peuter naar kleuter en groep 3.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 3 uur. Na elke bijeenkomst ga je in je eigen werkomgeving met opdrachten aan de slag en tijdens de volgende bijeenkomst is er ruimte om ervaringen te delen en te bespreken.

Elke deelnemer ontvangt een voucher voor een inspiratiebezoek met het onderbouwteam aan de Speeltoren.

Organisatie/Uitgevoerd door

De training wordt georganiseerd door Sine Limite, in samenwerking met:
Simone Soomers, (MEd) Docent bewegen en motoriek / specialist jonge kind / Coördinator Expertisecentrum Jonge Kind, Saxion
Michelle de Nooijer, Trainersgroep Amsterdam www.trainersgroep.amsterdam, trainer en coach/ specialist jonge kind/ eigenaar en ontwikkelaar Basistraining VVE 1&2
Drs. Suzanne van Oers,Trainersgroep Amsterdam www.trainersgroep.amsterdam, trainer en coach/ taalspecialist, specialist jonge kind/ eigenaar en ontwikkelaar Basistraining VVE 1&2
Merith Oldeboer, Speltherapeut / Trainer / Begeleider Jonge Kind, Sine Limite

Doelgroep

Intern begeleiders en pedagogisch coaches die binnen de school/kinderopvang pedagogisch medewerkers en leerkrachten groep 1,2 en 3 begeleiden.

Type scholing

Training van 5 bijeenkomsten

Datum

Dinsdag 25 maart 2025 
Dinsdag 27 mei 2025 
Dinsdag 23 september 2025 
Dinsdag 9 december 2025
Dinsdag 20 januari 2026

Tijd

13.00 – 16.00 uur

Maximaal aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Locatie

De Speeltoren
Escherweg

Aanmelden via

Website Sine limite

Sluitingsdatum aanmelden

Vrijdag 17 januari 2025

Deze training is gratis maar niet kosteloos € 950 per deelnemer*  


  *Afmeldingen binnen 2 weken voor aanvang van de training worden in rekening gebracht bij het  betreffende (school)bestuur. Er worden geen kosten in rekening gebracht als bij afmelding een vervanger wordt aangemeld.

Details

Datum
25 mrt. 2025
Tijd
13:00 t/m 16:00
Locatie
De Speeltoren: M.C. Escherweg 19, 7425 RC Deventer
Max. aantal personen
12
Sluitingsdatum
17 jan. 2025

Inschrijven

Nog 10 plekken beschikbaar van de 12

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Hoe wij omgaan met uw gegevens: privacyverklaring.
telefoon icoon