Passend onderwijs is goed onderwijs voor ieder kind

Ontprikkeling in de BSO

Inhoud

Ieder kind is uniek, ook in gedrag en prikkelverwerking zijn kinderen heel verschillend. Na een schooldag komt elk kind dan ook anders binnen bij de BSO.
Het ene kind is een dromer, lijkt wat afwezig en heeft moeite om in actie te komen. Als je wat aan het kind vraagt lijkt het niet binnen te komen. Andere kinderen zijn juist heel druk en moeten steeds bewegen en friemelen met hun handen of wiebelen met hun benen. Zij staan heel erg ‘aan’ en reageren op alles en iedereen.

Voor kinderen is belangrijk dat ze leren hoe ze prikkels verwerken, want het vertelt iets over wie zij zijn en hoe ze de buitenwereld tegemoet treden.
Als pedagogisch medewerker nemen wij je in deze workshop mee in verschillende manieren van prikkelverwerking en het herkennen van stress-signalen. Hoe kun je jezelf daarbij inzetten als co-regulator om kinderen te helpen met ontprikkeling?
Na deze workshop ben je in staat het proces van ontprikkeling in je groep ‘koel’ te begeleiden en heb je een poster met aandachtspunten voor in je groep.

Organisatie/Uitgevoerd door

Wouter de Waal en Arjen Meijerink van Sine Limite

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers van BSO’s

Type scholing

Workshop

Datum

Woensdag 16 oktober 2024

Tijd

09.00 tot 11.00 uur

Maximaal aantal deelnemers

22

Locatie

Sine Limite, Koningin Wilhelminalaan 13a in Deventer

Heb je vragen over deze training? Stuur een mail naar

Wouter de Waal: w.dewaal@po-deventer.nl

Aanmelden via

Website Sine Limite

Sluitingsdatum aanmelden

Woensdag 2 oktober 2024

Details

Datum
16 okt. 2024
Tijd
09:00 t/m 11:00
Locatie
Sine Limite
Max. aantal personen
22
Sluitingsdatum
02 okt. 2024

Inschrijven

Nog 7 plekken beschikbaar van de 22

Onderstaande gegevens met * zijn noodzakelijk voor inschrijving deelname scholing. Wanneer je een bewijs van deelname wilt ontvangen na afloop van de scholing, vul dan ook je geboortedatum en geboorteplaats in. Deze gegevens worden gedeeld met de trainer die de scholing verzorgd.

Hoe wij omgaan met uw gegevens: privacyverklaring.
telefoon icoon