Ouder- en jeugdsteunpunt

Voor passend onderwijs is een goede samenwerking tussen leerling, ouders en school heel belangrijk. Het helpt jou als ouder en leerling als je duidelijke informatie hebt en weet bij wie je terecht kunt met vragen. Het ouder- en jeugdsteunpunt in Deventer helpt jou daarbij. Op deze website vind je vragen en antwoorden over passend onderwijs, een mooie video met uitleg en handige links.
Mocht je meer willen weten of graag met iemand in contact willen komen, bel of mail ons dan. We zoeken dan samen naar oplossingen en antwoorden op je vraag.

Wil je contact opnemen?

Je kunt ons op werkdagen bellen tussen 08.30 en 17.00 uur, we helpen je graag!

Ons telefoonnummer is 0570-745610, of stuur een e-mail naar loket@po-deventer.nl

Tijdens schoolvakanties en feestdagen is het ouder- en jeugdsteunpunt gesloten.

Voor ouders

Heb je vragen over passend onderwijs op de basisschool, of maak je je zorgen over de ontwikkeling van jouw kind? 

Klik hier voor een filmpje en een brochure met informatie.

Voor leerlingen

Heb je extra hulp nodig op school? Dan praat de juf of meester daar samen met jou en je ouder(s) over. Wil je weten hoe dat werkt? 

Als je hier klikt dan vind je een filmpje en een boekje met informatie.

Vragen en antwoorden

Kijk hier voor de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem contact met ons op!

Antwoorden op meest gestelde vragen

Passend onderwijs

In elk samenwerkingsverband is een ouder- en jeugdsteunpunt. Met dit steunpunt bieden we ouders en kinderen goede en onafhankelijke informatie over passend onderwijs, het aanbod in Deventer en de rechten en plichten van ouders en de school. Ook willen we ervoor zorgen dat ouders zich gehoord en gesteund voelen in hun zoektocht naar passend onderwijs. Het steunpunt neemt geen taken over van het samenwerkingsverband of de scholen.

Wat doet het ouder- en jeugdsteunpunt?
- Informeren; het steunpunt is een plek voor informatie die toegankelijk, leesbaar en begrijpelijk is voor ouders en kinderen. Het steunpunt geeft objectieve informatie over passend onderwijs in het algemeen, over hoe we in Deventer werken en over rechten en plichten.
- Steunen; het steunpunt zorgt voor praktisch advies, ondersteuning en begeleiding bij passend onderwijs. De komende jaren wordt het steunpunt doorontwikkeld om ouders te steunen in hun zoektocht naar passend onderwijs en eventuele knelpunten te signaleren. Ouders en kinderen kunnen er veilig en vertrouwd hun vragen stellen, want het steunpunt is onafhankelijk.
- Signaleren; de ervaringen van het steunpunt zijn van waarde voor het ontwikkelen en aanpassen van het beleid van het samenwerkingsverband. Het steunpunt bundelt de signalen die binnenkomen en brengt deze onder de aandacht bij het samenwerkingsverband. Dit geeft inzichten voor het ontwikkelen van beleid, maar ook voor het goed invullen van de taken en activiteiten van het steunpunt zelf.

telefoon icoon